A Hastáncról Kapcsolat Galéria Videók Eredményeim Műsorrendelés
Hastáncoktatás Jóga Reiki Linkek Aktuális Főoldal Email: tanc@gyenisboglarka.hu

::: MAGAMRÓL :::

Régóta táncolok. Hat éves koromtól jazz-balettot tanultam. Tíz évig voltam tanítványa egy itt élő kiváló cseh tanárnőnek. Ez a mozgás oldotta az iskolai feszültségeimet, és a túlterheléseket, ami minden gyereknek kijutott, és ma is kijut.

Bogi

Aztán más kapott hangsúlyt az életemben. Tanultam jógát, majd Saolin, és Chen típusú taichit is. Eljutottam az Európa Kupára.

Jelentős korszak volt ez. Ebben a szakaszban megadatott nekem, hogy világot lássak -  Skóciától Indiáig. Ez a spirituális fejlődés időszaka (természetesen ez egy állandó folyamat): személyiségfejlesztő, öngyógyító és reinkarnációs tréningek nagy Tanítók szárnyai alatt. Indiában egy program keretében egy énekes előadta Shakuntala történetét. Ez rögtönzés volt, amire én ugyancsak rögtönözve táncoltam, előzetes próbák nélkül. Az indiaiak azt mondták:  úgy táncolsz, mint Siva.

..

Érzelmileg is fontos időszak ez. Amikor a tíz évig tartó kapcsolatom véget ért, úgy éreztem, hogy összetört az életem, és ez így is volt. Ebből az életérzésből nőtt ki a hastánc, mert a bennem élő porig rombolt nő kereste önmagát, és meg akart erősödni. Egy újsághirdetés vezetett vissza a már hat évesen megtalált tánchoz.

És ez már a hastánc volt. Ezzel gyógyítottam magam.

Vajda Mónikánál kezdtem táncolni; sok örömöt leltem ezekben az órákban, a közös táncokban. Az első fesztiválok élménye is ide kötődik.

Aztán éreztem, hogy amit én ki akarok fejezni a táncommal, az egy másik stílusban van. Megtaláltam a törzsit, A Joós Juditot. Az erő, és a vitalitás, ami belőle áradt, magával ragadott. Judit adott és ad nekem teret ma is. A szavaival élve Ő a Törzs, s én vagyok az Ő „messzi, pécsi ága”.

Ebből jött a törzsi fúzió. Szeretem azt a szabadságot a fúzióban, ami benne rejlik. Ebben a stílusban tudom kifejezni, és kreatív csatornába terelni, mindazt, ami bennem van: a fájdalmat, szenvedélyt, örömöt, az erőmet, a Harcost, a Nőt…

..


De nem idegen tőlem a Raqs Sharqi. Ha úgy adódik, bármikor át tudok lényegülni azzá, amit ez a stílus megkíván. Úgy érzem, híd vagyok a stílusok közt.

 

 

A táncom az imám, a felajánlásom és az ajándékom.

 

Tanárom: Joós Judit

Akiktől workshopot vettem:

Győrffy Kata
Joós Judit
Lesya Starr
Mona Dolores
Raqia Hassan
Raza Hammadi
Seres Zoltán
Shahrazad
Svetlana Dvoretskaya
Tjarda van Straten
Wendy Allen

Akiktől órákat vettem:

Amira
Dina Jamilah
Földi Béla
Győrffy Kata
Joós Judit
Mona Dolores
Seres Zoltán
Vajda Mónika
Vitális Anna
Yasmin

Akik inspiráltak:

Joós Judit
Mona Dolores
Rachel Brice
Saida
Sonia